Materiaal- en techniekkosten

Hieronder vindt u een schatting van de te verwachten techniekkosten. Deze techniekkosten varieren per werkstuk en zijn afhankelijk van de gebruikte materialen en, zoals bijvoorbeeld bij implantaat werkstukken, van de benodigde onderdelen. De illusie die de overheid en verzekerars u voorhouden is dat er veel op te besparen valt. Helaas gaat dit ten koste van de kwaliteit. Kwaliteit is uw en ons belang, maar de verzekeraars en de overheid kiezen liever voor goedkoop dan voor goed. Echter deze hoeven de problemen die daardoor in uw mond en uw gebit kunnen ontstaan niet op te lossen en ook niet te betalen.

De overheid en de verzekeraars hebben geen begrip van een tandarts-patient relatie die gebaseerd is op vertrouwen. Zonder vertrouwen kan ik niet werken en ik wil graag met patienten een relatie op bouwen die vele jaren voort gaat. In die periode zijn er weer diverse kabinetten gekomen en gegaan en bent u mogelijk 4 keer van zorgverzekeraar gewisseld.

Al deze onderstaande tarieven moeten transparantie bewerkstelligen, daar ben ik voor, maar dit is vrij zinloos. Net als dat ik niet weet wat mijn rekening wordt als mijn autodealer de prijzen van alle onderdelen op de website gaat vermelden. Iedere behandeling is anders en iedere mond is uniek. Daarbij bestaat een behandeling uit verschillende deel verrichtingen die allemaal opgeteld het bedrag van de uiteindelijke factuur bepalen.

Om u vooraf inzicht te geven in die mogelijkheden en de daarbij behorende prijsindicatie, hebben wij het volgende overzicht samengesteld. Om het overzichtelijk te houden hebben we enkel de meest voorkomende behandelingen opgenomen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. De meest voorkomende materiaal en/of techniekkosten in onze praktijk zijn:

Kronen en bruggen R08 - R90